De Clans

Speelbare clans in een notendop

In Haarlem zijn er 7 speelbare clans waar je uit kan kiezen. Allen hebben ze hun eigen kracht, zwakheden en eigenaardigheden. Hieronder vind je een samenvatting van elke clan zodat je een idee krijgt wie onze vreemde wereld bewonen.

Brujah

Clan der wijzen… of zo zeggen zij zelf. Clan Brujah hecht waarde aan twee dingen: idealisme en rebellie. Ooit gebouwd op twee onofficiële facties, namelijk de beeldenstormers en idealisten. Velen zeggen dat deze clan uit gratie is gevallen.

De beeldenstormers zijn vaak jong, en worden gedefinieerd door hun rebellie tegen het systeem, en tegen de oude garde. De idealisten zijn vaak ouder, gedefinieerd door hun koppige houding en intellect. Beide kanten van de munt die de Brujah zijn geven veel om de staat van hun samenleving, en willen die samenleving graag veranderen om die in hun visie te passen. In hun nachtelijk onleven worden ze vaak geplaagd door woede; de vloek van hun clan. Wat anderen zien als een klein ongemak, worden door hun vaak getrotseerd met een woede-uitbarsting die neigt tot een frenzy.

Terug naar boven

Gangrel

De clan van het Beest, zoals clan Gangrel ook wel bekendstaat, hebben een voorkeur voor een nomadisch bestaan en zijn vaak gebonden aan wilde plekken. De leden van clan Gangrel zijn gespecialiseerd in het zogeheten beest, dat volledig is verwoven met hun identiteit.

Terug naar boven

Malkavian

Clan Malkavian, ofwel de clan van de Maan, zijn de jokers en zieners. Het zijn zij die zijn vervloekt met een geest die aan gruzelementen ligt, maar die wel voorbij de gebroken stukken kunnen kijken.

Net als de maan zijn deze clanleden in staat begeleiding te geven in het duister van de nacht, licht te schijnen op verborgen zaken, en wie een enge fascinatie hebben met het observeren van deze schoonheid. Maar staar niet te lang in het licht, want de maan staart terug en het kan zijn dat je niet leuk vindt wat je ziet. Leden van deze clan zijn begaafd met het kijken in de geest, de geheimen daaruit te trekken, en ze in het licht te slepen zodat de hele wereld ze kan zien. Dit is waarom zij ook wel bekendstaan als jokers. Velen zien hun ondode leven als een spelletje. Van kleine geintjes tot gecompliceerde listen; de Malkavians spelen met de wereld en hun mensen alsof het instrumenten zijn.

Maar uiteraard kan het zijn dat jij ze ziet als niet meer dan een gek. Dwazen die verdrinken in gekte en illusies. Maar misschien is het verschil tussen jou en de Malk dat de Malkavian precies weet hoe gebroken die zelf is. De vraag is, weet jij dit van jezelf?

Terug naar boven

Nosferatu

Clan Nosferatu is ook wel bekend als de Clan der Verborgenen, en als belediging achter hun rug om ‘Rioolratten’.

In elk verwant huist een groot kwaad, ook wel bekend als het beest. En voor de leden van Clan Nosferatu manifesteert dit zich aan de buitenkant, wat hen een morbide en verwrongen uiterlijk geeft. Dit is de reden waarom ze altijd in vete zijn met Clan Toreador die schoonheid boven alles begeren. De transformatie van een Nosferatu kan een aantal uren duren, maar ook een aantal weken, en doordat hun lichaam zich muteert naar nieuwe vormen is dit proces vreselijk pijnlijk. De meeste Embraces falen en doden het wezen in het proces, of ze zijn zo erg beschadigd dat er niets anders overblijft dan een hersenloos monster welke alleen onder controle kan worden gehouden door de clan zelf. Doordat deze Embrace zo wreed is, wordt het soms gebruikt als straf op ghouls.

Omdat een Nosferatu diens beest aan de buitenkant draagt, zal je ontdekken dat zij de meest humane clan zijn van allemaal, en houden zij vaak hun menselijkheid dichtbij. Maar wees gewaarschuwd wanneer een Nosferatu diens kalmte verliest; ze doen niet onder want ze delen dezelfde kracht als de Brujah.

Deze lelijke verwanten maken hun huis in elke ondergrondse die ze kunnen vinden, inclusief riolen. Vandaar de beledigende (maar vaak ware) bijnaam. Deze ondergrondse schuilplaatsen zijn doolhoven waar enkel de Nosferatu kan navigeren zonder te verdwalen. Wanneer je wordt uitgenodigd in hun huis is het aan jou of je binnen gaat, en aan hen of je weggaat.

Nosferatu zijn meesters in het handelen in informatie. Het internet dat door de mensen wordt gebruikt, is hun creatie, en gecombineerd met hun vaardigheid om zich te verbergen in het volle zicht kunnen zij veel waardevolle informatie verzamelen. Uiteraard verkopen ze deze informatie, en het is aan jou of je de prijs wilt betalen. Of misschien heb jij wel wat aan hun te verkopen?

Terug naar boven

Toreador

Clan Toreador, ook wel genoemd de clan van de Roos, Rozen, of Torries, is de clan bekend om hun passie, oog voor schoonheid en artistieke lust.

De vampirische aard van de Toreador is te worden aangetrokken tot schoonheid, soms tot het punt van fixatie en obsessie. Die obsessie is zowel hun kracht als hun zwakte. Ze kunnen worden bevangen door hun eigen artistieke visie en zijn vaak overmand door de schoonheid rondom hen. Vele Toreador zijn hun leven verloren doordat ze geobsedeerd raakten door de schoonheid van een zonsopgang. De obsessie van een Toreador beperkt zich niet tot traditionele kunst: men kan ook schoonheid vinden in wetenschap, vechtsport, strategie, en vele andere zaken, en ook het macabre en groteske.

Het supernatuurlijke charisma van de Toreador stelt hen in staat om niet op te vallen tussen de mensen, en hun samenleving te beïnvloeden. Ze staan erom bekend om zich te mengen met sterfelijken, of het nu is om te jagen of om maatschappelijk aanzien te krijgen. Door een enkele fluistering in het oor van een invloedrijk iemand worden zij de macht die aan de touwtjes trekt. Culturele instanties zoals Hollywood en Broadway zijn veelal in het bezit van de Rozen.

Vaak kiezen zij artiesten om te Embracen, maar ook mensen die zij zien als beeldschoon, zoals hun eigen geliefden. Ondanks dat ze snel liefhebben en geobsedeerd raken, kunnen ze net zo gemakkelijk overstappen naar een volgende interesse.

Terug naar boven

Tremere

Clan Tremere behoort tot een van de oudste clans, die vaak zijn verhuld in mysterie.

Rondom Tremere, ook wel bekend als Huis en Clan, hangen geruchten dat zij magie kunnen, maar niemand anders dan de Tremere zelf weten hier het fijne van.

Terug naar boven

Ventrue

Clan Ventrue, of zoals zij zichzelf noemen, de clan der Koningen. Ze stammen af van adelen en hen met privilege, en hun afkomst is lang waar ze erg trots op zijn. Ze werken hard om hun reputatie en positie van leiderschap te behouden, en in dat leiderschap geloven zij dat alleen een Ventrue weet wat het beste is voor iedereen.

Bloed wordt gedronken uit een versierd glas met geheven pink. Een Ventrue drinkt enkel één specifiek soort bloed, en dat drinken zij voor de rest van hun onleven. Ze gaan zelfs zo ver als het cultiveren van ghouls afgestemd op hun specifieke smaak.

Terug naar boven