Regelgeving

Qua regelgeving wordt in de overkoepelende setting van de Katharsis Kronieken gebruik gemaakt van een algemene regelset, waar dus ook Nocturne Haarlem gebruik van maakt. Dit systeem is beter geënt op LARP spel dan bijvoorbeeld Vampire: the Masquerade van White Wolf. Er zijn wel een flink aantal setting componenten uit de White Wolf setting die worden gebruikt in Katharsis, zoals bijvoorbeeld de tradities van de Camarilla en de (basis) clans*. Maar, houdt er ook rekening mee dat sommige zaken juist niet (actief) gebruikt worden in Katharsis.

Nocturne Haarlem vormt op dit moment samen met Trajectum Tenebris uit Utrecht de Nederlandse tak van de Katharsis Kronieken. Daarnaast zijn er nog 5 tot 7 domeinen in Duitsland. Dit geeft spelers de mogelijkheid om met hetzelfde personage bij meerdere groepen te spelen. Alle domeinen organiseren hun eigen spelavonden (met eventuele eigen regels wat betreft aanmelding en kosten bijvoorbeeld) en er zijn ook meerdere grotere evenementen die meerdere avonden beslaan.

* Zie de boeken: Vampire – the Masquerade Revised (3th edition) rulebook van White Wolf (WW2300).
Met als aanvulling de verschillende Clan boeken en The Guide to the Camarilla.
Deze bieden je als beginnende speler een goede introductie tot de wereld.

Let op: hoewel de Katharsis Kroniek haar inspiratie uit Vampire: the Masquerade haalt, verschillen deze twee spelsystemen, haar spelwereld en verhaallijn onderling sterk. Het kan goed voorkomen dat bepaalde personages niet bekend zijn en/of bepaalde gebeurtenissen nooit hebben plaatsgevonden.
Bij vragen hierover, stel ze aan de spelleiding.

Katharsis Regelset
Er is een Duitse en Engelse versie van de regelset/disciplines beschikbaar. In de Duitse variant hebben disciplines geen namen, het heeft in het spel dan ook geen zin om de naam van een discipline te gebruiken. Sommige disciplines hebben specifieke symboliek waar je gebruik van kunt maken. In alle andere gevallen laat je middels spel aan de ander zien wat jouw discipline doet.

Aanvullend op de discipline-rwordt in Haarlem gebruik gemaakt van:

  • Eén of meer vingers opsteken voor Obfuscate (voor drukke avonden wel graag een glow stick gebruiken)
  • Eventueel aanvullend op het spel 2 vingers tegen de slaap wanneer je een mentale discipline gebruikt

Ook gebruiken we in Haarlem citroengeur als de geur van vampierenbloed – iets wat de meeste vampieren duidelijk kunnen ruiken aan het bloed.

De regelset zelf krijg je van de StoryTellers nadat een globaal concept voor je karakter is uitgezet. We kiezen ervoor om eerst te focussen op het verhaal en de geschiedenis van een karakter, omdat het spel in grote mate draait om interactie met andere personages.